Euregionaal koempeltreffen

Euregionaal koempeltreffen op de voormalige draf en renbaan in Schaesberg? Neen, sport en evenementenhal Strijthagen, Hofstraat 5 in Landgraaf op zondag 16 oktober 2022 van 12:00 tot 17:00 uur, BOVENGRONDS op ON II terrein!!!
Speciaal voor koempels, de meisjes van de koempels, hun familieleden, mensen uit Landgraaf en ver daar buiten.
Het gratis toegankelijke event, , ter gelegenheid van 40 jaar Landgraaf, georganiseerd door stichting HEERLYCKheyt Schaesberg, staat geheel in het teken van ontmoeting, informatie en muziek. Ontmoeting voor de koempels en hun naasten uit de voormalige Nederlandse, Duitse en Belgische mijnregio. Interessante en veelzijdige informatie over de voormalige mijnbouw en de Schaesbergse mijnen door diverse standhouders uit de Euregio.
En muziek door de Dreiländer Steirische Harmonika Club uit Landgraaf o.l.v. René Slapak, van 12:45 – 13:30 uur. Muziek met een knipoog naar het mijnverleden en de oorsprong van de Steirische Harmonika in de Limburgse mijnstreek.
Van 15:00 – 15:45 uur zorgt Jack Vinders voor een bijzonder concert met liedjes waarin hij zijn liefde en respect voor de voormalige mijnstreek en de mijnwerkers wil delen met de bezoekers.
In de hal, gelegen op het voormalige mijnterrein van de ONII mijn van Schaesberg is ook een fototentoonstelling ingericht ‘Wilhelmina en ONII in z/w met prachtige zwart / wit foto’s van de voormalige staatsmijn Wilhelmina en de ONII mijn.
Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de accommodatie en horeca en catering voor de inwendige mens.
We zien ons en Glück Auf