Cultuurprijs

In maart reiken we weer de Landgraafse Cultuurprijs uit. Met die speciale prijs toont het gemeentebestuur haar waardering voor cultuurmakers en – ontwikkelaars uit Landgraaf die zich op een opmerkelijke manier presenteren. Wilt u een persoon of groep voordragen? Dat kan tot uiterlijk 1 februari!

Wat is de Landgraafse Cultuurprijs?

De prijs is bedoeld voor kunst- en cultuuractiviteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan film, toneel, performance, dans, beeldende kunst, muziek, poëzie, literatuur, cultureel erfgoed en cultuurhistorie. De Landgraafse Cultuurprijs bestaat sinds 1990 en het gemeentebestuur kent deze niet jaarlijks toe. De kwaliteit van de culturele activiteiten moet namelijk een hoog niveau hebben. De laatste uitreiking vond plaats in 2014.

Stimuleringsprijs en Cultuurprijs

De uitreiking bestaat uit twee prijzen, de Stimuleringsprijs en de Cultuurprijs. De Stimuleringsprijs is bedoeld voor opkomend of jong talent. De Cultuurprijs voor de gevestigde orde, een bijzondere prestatie of een van hoog niveau. Zowel personen als groepen kunnen de prijzen winnen. Daarin maken we geen verschil.

Aanmelden

Iedereen kan kandidaten voor beide prijzen voordragen. Ook verenigingen mogen insturen. Dus kent u groepen en/of personen die iets extra’s of iets bijzonders toevoegen aan de bestaande culturele activiteiten in Landgraaf? Stuur de voordracht dan nu in! Deze moet uiterlijk 1 februari 2023 bij ons binnen zijn.