Activiteit: G-Voetbal VV Schaesberg
Dag en tijd: Dinsdag 16.30 – 18.00 uur
Locatie: VV Schaesberg, Park Strijthagen Landgraaf
https://www.onlyfriendslimburg.nl/wat-we-doen/onze-sporten/voetbal/

Voetbal is een continu aanvals- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het voetbalspel draagt bij aan een positief zelfbeeld en ontplooiing van de voetballer/-ster. De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. De basisvormen van bewegen, zoals het lopen, maar ook veel speelse vormen, worden geoefend. Er wordt niet alleen gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden. Bij ons staat vooral meedoen centraal.

Het G-voetbal wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met voetbalvereniging VV Schaesberg, zorgprofessionals van Radar en vrijwilligers.

Voor wie:
G-voetbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Leeftijd en beperking zijn ondergeschikt. ‘Je bent goed zoals je bent’ is ons motto in de sportles. De trainers passen de les aan op het niveau van de sporters.
De Only Friends Limburg G-voetbaltrainers zijn:
Hans Zuidersma (oud-profvoetballer o.a. Roda JC, Fortuna Sittard) https://www.onlyfriendslimburg.nl/hans-zuidersma/ en https://www.onlyfriendslimburg.nl/een- voetballegende-voor-andere-helden/
Kai Sterk (medewerker Radar) https://www.onlyfriendslimburg.nl/kai-sterk/
Don von Piekartz (CIOS stagiaire) https://www.onlyfriendslimburg.nl/don-von-piekartz/

Je kunt hier de folder G-voetbal zien: https://www.onlyfriendslimburg.nl/wp- content/uploads/2019/12/OF-Limburg-A5-folder-G-Voetbal-1.pdf

 

Activiteit: G-handbal BDC’90
Dag en tijd: Vrijdag 17.30 – 18.30 uur
Locatie: Sporthal Strijthagen Landgraaf
https://www.onlyfriendslimburg.nl/wat-we-doen/onze-sporten/handbal/

Handbal is een continu aanval- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het handbalspel draagt bij aan een nog positiever zelfbeeld en ontplooiing van de handballer/-ster. De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. De basisvormen van bewegen, zoals het lopen, werpen en vangen, maar ook veel speelse vormen, worden geoefend. Er wordt niet alleen gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden.

Het G-handbal wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met handbalvereniging BDC’90 , zorgprofessionals van JENS en vrijwilligers.

Voor wie:
G-handbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Leeftijd en beperking zijn ondergeschikt. ‘Je bent goed zoals je bent’ is ons motto in de sportles. De trainers passen de les aan op het niveau van de sporters.

De Only Friends Limburg G-handbaltrainers zijn:
Susan Simons – Jeugdzorgmedewerker bij JENS https://www.onlyfriendslimburg.nl/susan-simons/ Mark Vonken – Gediplomeerd handbaltrainer BDC’90 https://www.onlyfriendslimburg.nl/mark- vonken/
Davy Braun – Vrijwilliger https://www.onlyfriendslimburg.nl/davy-braun/

Download de folder van Only Friends Limburg Handbal, https://www.onlyfriendslimburg.nl/wp- content/uploads/2019/07/OF-Limburg-A5-folder-Handbal-04-07.pdf

Wij bieden verschillende sporten aan. Kijk hiervoor op onze website https://www.onlyfriendslimburg.nl/wat-we-doen/onze-sporten/ of kom gewoon eens kijken en probeer een paar sporten uit!

 

Bij Sportclub Only Friends Limburg worden sporters op een voetstuk geplaatst en wordt rekening gehouden met de aanwezige beperkingen. Wij vinden het erg fijn als elk lid van Sportclub Only Friends Limburg over kleding beschikt. Het is de bedoeling dat de kinderen, jongeren en ouderen als eenheid professionaliteit uitstralen en daarom stellen wij het dragen van het Only Friends Limburg tenue zowel tijdens het trainen, als bij externe activiteiten op prijs. Bij de eerste les ontvangt het nieuwe lid een gratis Only Friends sportshirt.

Je hebt een gratis proefperiode van een maand waarin je kennis kunt maken met de sportclub en verschillende sporten kunt uitproberen.
De contributie bedraagt € 120,00 per jaar per lid. Hiervoor mag je 2 sporten bij Only Friends Limburg doen. Wil je meer sporten doen? Dat kan! Per sport betaal je dan maar € 20 per jaar extra.
Wordt het lastig om de contributie en de kleding te betalen? Wij zoeken samen naar een oplossing!

Interesse? schrijf je in via: https://www.onlyfriendslimburg.nl/word-lid/word-lid/

Je kunt hier de folder G-voetbal zien: https://www.onlyfriendslimburg.nl/wp- content/uploads/2019/12/OF-Limburg-A5-folder-G-Voetbal-1.pdf