Om ‘thuis bewegen’ nu en in de toekomst meer te stimuleren, brengt JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Landgraaf gratis beweegtassen uit. Opvangorganisaties Humankind, Kinderopvang Parkstad, verschillende gastouders en JENS zijn enthousiast en gaan ermee aan de slag. De beweegtas wordt in eerst instantie uitgezet onder de allerjongsten. Slaat de beweegtas goed aan, dan kan deze ook voor andere doelgroepen uitgerold worden zoals voor scholen en senioren.

Ontdek hoe leuk het is om samen te bewegen

Wethouder Alex Schiffelers is erg enthousiast over de beweegtas: ‘Sport en spel is heel belangrijk bij het opgroeien! En het laatste jaar is het voor iedereen moeilijker geweest om genoeg te bewegen. Op deze manier kunnen kinderen en hun familie zelf ontdekken hoe eenvoudig én hoe leuk het is om samen te bewegen’!

Tips om aan de slag te gaan

Iedere week krijgt een kind de beweegtas mee naar huis. In de beweegtas zit onder andere een bal en een beweegwaaier. In de beweegwaaier staan tips om op een makkelijke, leuke en speelse manier aan de slag te gaan. Samen met ouders / verzorgers, broertjes, zusjes of opa en oma.

Leren van elkaar

In de tas zijn bewust eenvoudige materialen gebruikt. Daardoor kan na het inleveren van de tas, gemakkelijk verder worden gegaan met bewegen. En natuurlijk mag het kind ook zelf in de groep vertellen wat hij of zij allemaal in die week gedaan heeft. Zo leren de kinderen ook van elkaar wordt bewegen nog leuker!

Op de foto: wethouder Schiffelers en Ilona Steinbusch van Kinderopvang Parkstad. Foto en Bron: https://www.landgraaf.nl/aan-de-slag-met-de-beweegtas