Landgraaf Verbindt zet zich in tegen eenzaamheid. Dit beladen thema verdient aandacht. Vooral in deze periode van COVID-19 merken we dat eenzaamheid meer dan ooit de kop op steekt en zichtbaar is. Organisaties, verenigingen en initiatieven vanuit verschillende disciplines slaan de handen ineen en staat op tegen eenzaamheid.
Via ons platform Landgraaf Verbindt zullen we de komende tijd op verschillende manier aandacht schenken aan het thema eenzaamheid. Een stukje erkenning voor dit probleem; ‘Je bent niet de enige’, taboedoorbrekend, opties en mogelijkheden.

Het meldpunt
Inwoners, ondernemers, professionals en vrijwilligers kunnen allemaal een melding maken wanneer er vermoeden of sprake is van eenzaamheid bij iemand in de buurt. Een maatschappelijk werker binnen Welsun neemt dan contact op met degene die de melding heeft gemaakt. Tijdens een telefonisch gesprek geven we adviezen en tools zodat de melder zelf het gesprek kan aangaan. Mocht dit niet lukken, dan wordt een getrainde vrijwilliger ingeschakeld. Deze vrijwilliger bezoekt de persoon waarover een melding is gemaakt en brengt de situatie in kaart. Is er behoefte aan intensievere hulp dan pakt een professional dit verder op.

Community tegen eenzaamheid

Welsun heeft een comunity ingericht die eenzaamheid aanpakt. Het doel is om samen eenzaamheid te signaleren en om acties, kennis en idee├źn te delen. wij zijn als het ware de oren en ogen van de wijk.
‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’ is ons uitgangspunt.
We nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze community en om deze samen met jullie verder vorm te geven. Samen maken wij landgraaf.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@welsun.nl of bel naar 045-5323636