Het is winter. Als je goed luistert hoor je wel vogels fluiten of kleine diertjes ritselen onder de bladeren maar écht veel dieren zie je niet. Tóch zijn ze er en kun je ze ontdekken. Hun sporen verklappen namelijk dat ze er zijn en niet allemaal een winterslaap houden.

Kom je mee? We gaan op zondagochtend 4 februari samen op zoek!

 

We starten met het afscheid nemen van je (groot-)ouders om 10 uur. Die mogen lekker zelf gaan wandelen en je weer ophalen om 13 uur.

Wij gaan dan bij de warme kachel in het IVN home d’r Slieënberg eerst spelenderwijs kennis maken met diersporen zodat we buiten weten waar we eigenlijk naar op zoek moeten en hoe we moeten kijken.

Vervolgens trekken we onze warme jas aan en gaan we op zoektocht in het Rimburgerbos en het veld bovenop het Waubacher-plateau. We kijken waar de sporen ons heen brengen maar komen rond half een weer terug binnen voor warme chocolademelk én om te zien of ons eigen spoor al droog geworden is!

 

Na afloop mag je jouw eigen ‘dierspoor’ mee naar huis nemen. Zo kun je andere kinderen of je ouders vertellen wat zij gemist hebben.

 

Waar:

In het home van IVN Ubach over Worms aan het eind van de Maastrichterweg in het Rimburgerbos te Landgraaf

Wanneer:

Zondag 4 februari 2024

Hoe laat:

Aanvang 10 uur – afsluiting 13 uur

Wie:

Voor kinderen van 7 – 12 jaar. Deze keer mogen je (groot)ouders niet met ons mee. Maar een vriendje of vriendinnetje is zeker welkom!

Wat kost het:

Je mag gratis deelnemen maar een vrije gave wordt zeer gewaardeerd.

 

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen?

Om voldoende lekkers te hebben vinden we het fijn als je even laat weten dat je komt en wie je meeneemt. Aanmelden kan tot vrijdagavond 2 februari 20:00 uur via ivn.wormdalkids@hotmail.com of stuur een whatsapp naar Jean 06-21921663.

 

De IVN Wormdalkids zijn een groep natuurouders die samenwerken met IVN natuureducatie in Kerkrade, Ubach over Worms en De Oude Landgraaf. We ontdekken ongeveer 9 keer per jaar samen met de kinderen op een speelse educatieve manier de natuur in onze eigen buurt.

 

Informatie

Datum
4 februari 2024
Tijd
10:00 - 13:00