Op 16 maart 2021 lanceerde de Vrije Akademie Parkstad de kunstzinnige resultaten van een creatief en corona-proof project: ‘Landgraaf Dreaming’. Zoals de naam al zegt, gaat het in dit project om dromen in de breedste zin van het woord: dromen over een positieve wereld, alle mogelijkheden van het heelal en onze droomwensen.

Leerlingen van vijf Landgraafse basisscholen hebben hier de afgelopen weken op verschillende manieren aan gewerkt. De kleuters en groep 3 leerlingen hebben vrolijke ruimte-kaarten gekleurd. Een aantal van deze kaarten is te zien in de tentoonstelling en de rest zal via Welsun terecht  komen bij mensen die wel een opkikker kunnen gebruiken in deze moeilijke tijden.

De kinderen uit de middenbouw hebben hun toekomstwensen opgeschreven en verstopt in een zelfgemaakte tijdscapsule. De bovenbouw werd geïnspireerd door een illustratie van kunstenaar Bodil Jean en schilderde astronauten die dromen van een wereld vol optimisme, lichtpuntjes en kleur.

De tentoonstelling is gratis en volledig corona-proof te zien van 16 maart t/m 6 april 2021 in etalages op de volgende locaties: Kerkplein 29 te Schaesberg (werk van OBS Harlekijn), Kerkstraat 7 en brasserie ’t Hert va Woabich in Ubach over Worms (BS de Wegwijzer), en bij de Hema, Rousseau en voormalige ABN Amro bank in winkelcentrum Op de Kamp, Nieuwenhagen (basisscholen Op gen Hei, Wereldwijs en ’t Valder).

Heb jij ook wat positieve energie en inspiratie nodig? Een gezonde wandeling langs al deze prachtige kunstwerken brengt gegarandeerd een glimlach op je gezicht!

Voor meer informatie: email cultuurcoach Aukje Delnooz op a.delnooz@vazom.nl

Vind ons op www.vazom.nlwww.facebook.com/vrije.akademiezom/  of www.landgraafverbindt.nl