Heeft u een hulpvraag? Maar weet u niet welke ondersteuning het beste bij u past? Of zou u het fijn vinden als er iemand met u meedenkt en naast u staat in contact met de gemeente, een zorginstelling of andere organisatie? Dan kunt u terecht bij een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Een cliëntondersteuner geeft informatie, advies en ondersteuning bij vragen waar inwoners tegen aanlopen. Dit kunnen vragen zijn op het gebied van zorg en ondersteuning, zelfstandig leven, participatie, wonen, onderwijs, werk en inkomen. Een cliëntondersteuner zorgt ervoor dat inwoners de ondersteuning en zorg krijgen die zij nodig hebben (maar geeft die zelf niet).

Onafhankelijke cliëntondersteuning is een gratis gemeentelijke voorziening. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat alle inwoners van Nederland die hulp nodig hebben goede toegang krijgen tot zorg en instanties. Iedere Nederlander heeft hier recht op.

De aanbieders in Landgraaf
Momenteel wordt er door vier verschillende organisaties binnen Landgraaf onafhankelijke cliëntondersteuning aangeboden. Dit zijn:

Mee Zuid-Limburg 
Website: MEE Zuid-Limburg – meedoen mogelijk maken (meezuidlimburg.nl)
Telefoonnummer: 088 010 2222

Katholieke Ouderenbond Limburg
Website: Home – KBO Limburg
Telefoonnummer: 0475 381 740

Ruggesteun Mantelzorg Parkstad
Website: Ruggesteun (mantelzorgparkstad.nl)
Telefoonnummer: 045 211 4000

Welsun
Website: Welsun
Telefoonnummer: 045-5323636