Landgraaf Verbindt: Community tegen eenzaamheid

Momenteel leven we een tijd waarin we geconfronteerd worden met het feit dat gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is. Meer dan ooit beseffen we hoe waardevol menselijk contact kan zijn. Mensen werken vanuit thuis, bejaarden kunnen niet of nauwelijks bezocht worden en als we elkaar zien moeten we letterlijk afstand houden. Het is dan ook niet gek dat bij veel mensen het gevoel van eenzaamheid groeit.

Eenzaamheid kent verschillende vormen en heeft geen eenduidige oplossing. Dit vraagt dus om een integrale aanpak. Een goede community maak je samen, samen creëren we een platform waar acties, kennis en ideeën gedeeld kunnen worden. In Landgraaf zijn al veel initiatieven die kunnen bijdragen in de strijd tegen eenzaamheid. Echter sluit niet al het aanbod aan bij de wensen en behoeften van mensen. Door projecten, ideeën, kennis en ervaring met elkaar te delen, samen te kijken naar het grotere plaatje en hierin samen op te trekken kunnen we optimaal gebruik maken van al het aanbod. Binnen dit platform kunnen we elkaar inspireren om de bestrijding van eenzaamheid in ons dagelijks werk aan te pakken. En, waar nodig, gezamenlijk nieuw aanbod creëren.

Als community tegen eenzaamheid willen we starten in de wijk Nieuwenhagen. Dit kan zijn als professional, ondernemer of betrokken burger. Heb jij een goed idee? Of wil je graag meedenken over dit thema? Laat het ons dan weten via info@welsun.nl