Slootjes- en modderexpert worden in Landgraaf en Kerkrade op 15 of 16 juni

Heb je je ooit al eens afgevraagd welke dieren er allemaal in, op en rondom het water leven? Ga samen met IVN op ontdekkingstocht en kom erachter! Vang met een visnetje heel veel verschillende soorten waterdiertjes en kom meer te weten over hun leefgebied, gedrag en uiterlijk. Het is elke keer weer een verrassing wat er boven water komt! En je helpt ook nog bij wetenschappelijk onderzoek door je deelname omdat we de gevonden diertjes doorgeven aan waterdiertjes.nl !

Wil jij lekker buiten met ons op pad om te ontdekken welke diertjes er in het water leven en ben je tussen de 4 en 12 jaar?

  • Op zaterdag 15 juni ben je welkom tussen 10 en 14 uur bij Kasteel Erenstein in Kerkrade
  • Op zondag 16 juni kun je meedoen tussen 10 en 13 uur in het natuurbelevingsgebied D’r Slieënberg in het Rimburgerbos in Landgraaf.

Natuurlijk gaan we ervan uit dat je je ouders of opa en oma meeneemt om samen te ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in en op het water. Er kan zomaar een bootsmannetje, een waterschrijver of een salamander in je netje zitten! En hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? Wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Er staan IVN jeugdgidsen van o.a. de Wormdalkids voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden. Neem, als je dat hebt, een visnetje en een emmertje mee.

  • Op zaterdag wandel je in Kerkrade een korte route nabij kasteel Erenstein en de Anstelerbeek.
  • Op zondag onderzoek je in Landgraaf de waterdiertjes in de poelen van ons natuurbelevingsgebied D’r Slieënberg in het Rimburgerbos en kun je heerlijk spelen in en met onze modderspellen, lekker vies worden, dus oude kleren aan!

Ook onze Duitse vrienden de Naturfreunde-kids Herzogenrath-Merkstein komen meedoen dus ook Duitstalig ben je van harte welkom.

We weten graag hoeveel kinderen (en begeleiders) we kunnen verwachten dus meld je aan voor vrijdagmiddag 14 juni!

Voor de zaterdag kan dat bij Theo: ivn.kerkrade@gmail.com; 06-51884583
Voor zondag bij Jean:  ivn.wormdalkids@hotmail.com; 06-21921663

Mocht er iets veranderen dan kunnen we je dat ook nog vertellen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom.

Veel leuke informatie over de slootjesdag vind je alvast op de website: www.ivn.nl/slootjesdagen.

We zien je graag!

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier.

Informatie

Datum
15 juni 2024 t/m 16 juni 2024