2 oktober: Landgraafs Symfonie Orkest

Het concert zondag was bijzonder.

Het Landgraafs Symfonie Orkest bracht een programma met verschillende muziekstijlen dat door de aanwezige toehoorders enthousiast werd ontvangen getuige de langdurige staande ovatie na afloop van het concert.  De symfonische orkestklank was vol en zuiver en de dynamiek was top!

Ook de bijdragen van de solisten, Mirjam Erkens (zang), Jasper Janssen (Piano), Marc Schulpen (Panfluit) en Ruud Post (hobo) vielen in de smaak.

Alles tezamen een geweldige prestatie van het Landgraafs Symfonie Orkest zeker gezien het feit dat na een lange tijd niet te hebben kunnen concerteren en ondanks dat het concert slechts enkele repetities na de zomervakantie uitgevoerd is, was het dankzij de geweldige inzet van alle muzikanten en solisten een waardig 40-jarig jubileumconcert.

Deze dag stond in het teken van 40 jaar Landgraafs Symfonie Orkest en ook van 40 jaar gemeente Landgraaf.

Deze muzikale middag is door de gemeente samen met het Laso georganiseerd.

Het gemeentehuis was sfeervol versierd en met de aanwezigheid van de burgemeester Richard de Boer en wethouder Alex Schiffelers onderstreept de gemeente Landgraaf dat voor hen, niet alleen door subsidies te verstrekken, cultuur en burgerparticipatie belangrijk zijn.

Alex Schiffelers, wethouder cultuur, toonde dit aan met zijn mooie toespraak waarin hij in het kort de ontstaansgeschiedenis van Landgraaf als zelfstandige gemeente schetste .

Tevens zorgde de gemeente voor een hapje en drankje tijdens de  pauze en de gezellige nazit.

Het Landgraafs Symfonie Orkest is blij dat we dit mooie concert hebben kunnen delen samen met de gemeente Landgraaf, de bewoners uit de gemeente en omgeving.

Een super feestelijke, muzikale middag…