Afgelopen vrijdag 30 september gingen ruim 900 leerlingen van speciaal èn regulier onderwijs uit Gemeente Landgraaf, Gemeente Kerkrade en Gemeente Heerlen samen hand in hand de Wilhelminaberg op. stond een mooi Pré- event van de trappenmarathon spik en span te shinen voor alle kinderen die deelnamen: Project ‘SAMEN’ 1 miljoen! De verbinding is gelegd tussen verschillende onderwijsvormen, Movare, MosaLira, Innovo en Kindante, maar ook tussen verschillende scholen; ZMLK, SBO, Basis Onderwijs en Voortgezet Onderwijs. De trap werd ook beklommen door parkinson patiënten, jong volwassenen met psychische/ psychiatrische beperking en jong volwassenen met diverse problematiek.

Missie; ‘De kinderen, met name Speciaal Onderwijs, staan centraal.

Wij willen een sportieve dag neerzetten voor de kinderen waarbij deelname, samen met anderen, plezier beleven en genieten voorop staat. Door te overwinnen krijgen de kinderen zelfvertrouwen.

Belangrijk is dat kinderen elkaar mogen ondersteunen, helpen of geholpen worden om het doel te bereiken.

Samen, hand in hand, en iedereen doet het op zijn eigen manier.

Onze Visie; Wij staan voor gelijkheid, vrijheid, vriendschap, saamhorigheid en solidariteit

Een groot woord van dank aan iedereen die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt. In welke vorm dan ook.

Bedankt allemaal 🙏🏻

Het record is de prestatie, het verbinden ons doel.

In het kader van 40-jaar Landgraaf wordt er voor alle deelnemende kinderen een drinkwaterbidon verzorgd. Deze kunnen zij vanaf nu bij al hun sportactiviteiten meenemen en vullen met water bij een van de gratis watertappunten die de regio Parkstad rijk is, om te beginnen op de dag zelf bij het tappunt onder aan de Wilhelminaberg! Gemeente Landgraaf zet zich in voor een gezonde leefstijl en waterdrinken wordt dan ook op veel manieren gestimuleerd.