Een aantal verenigingen en organisaties heeft meegewerkt aan het levenslichtmonument in Landgraaf: een project ter herdenking aan de slachtoffers van de Holocaust.

Om deze herdenking over de hele gemeente te verspreiden, heeft de Cultuurcoach van Landgraaf aan verenigingen en organisaties een gratis ‘stenen-kit’ aangeboden: een aantal stenen en speciale stiften om deze herdenkingsstenen met aandacht te beschilderen of beschrijven. De versierde stenen kunnen dan bij de eigen organisatie een plekje krijgen, dat via Facebook met elkaar gedeeld wordt.

Voor de jongeren van Jeugdhulp Tobas was het beschilderen van de stenen meteen het moment om de Holocaust bespreekbaar te maken. Een aantal van deze jongeren loopt woensdag 22 januari ook mee met de lichtjestocht, die door de wijk Nieuwenhagen zal trekken.

Naast Jeugdhulp Tobas hebben ook Rotary Landgraaf, het Service Gilde, huiskamer Tichelpoelen I, Wijkleerbedrijf, wijkpunt Dokter Calshof, wijkvereniging Oud Eikske en Bibliotheek Landgraaf de stenen beschilderd en zo hun ‘steentje’ bijgedragen aan de Holocaustherdenking.

Meer informatie over de betrokken partijen? Je vindt ze op de kaart