Zaadbommen-expeditie IVN Wormdalkids op 3 maart 2024

Zaadbommen, wat zijn dat nu weer? Dat zijn kleine balletjes die bestaan uit een mengsel van leem, aarde en bloemen en kruidenzaden. Zodra je ze op een braak liggend stuk aarde gooit vallen ze door regen uit elkaar, kiemen de zaadjes en leveren een mini explosie van prachtige bloemen in de zomer!

Wat gaan we doen?
Op zondag 3 maart zijn kinderen van 4-12 jaar welkom om samen met de IVN Wormdalkids deze zaadbommetjes te komen maken. Kinderen jonger dan 9 jaar mogen 1 volwassen begeleider mee brengen. We starten om 10 uur in het Sjevemethoes in Chevremont te Kerkrade. Eerst gaan we de zaadbommetjes maken. Vervolgens maken we een korte wandeling door de wijk richting Berenbos. In de wijk gaan we eens kijken hoe de voortuintjes eruit zien. Zou een bij, vogel of egel zich hier thuis voelen? Worden we vrolijk van die tuintjes of zouden ze wel wat groen en kleur kunnen gebruiken? Natuurlijk zoeken we onderweg meteen goede plekjes om onze zaadbommetjes te droppen. In het Berenbos gaan we zoek naar materialen die we terug in het Sjevemethoes kunnen verwerken in een klein insectenhotel. Om 13 uur nemen de deelnemers dan een écht ‘Bijen Bed en Breakfast’ mee naar huis: zaadbommetjes leveren immers bloemen op waarmee de (wilde) bijen zich kunnen voeden en in de insectenhotelletjes kunnen ze wonen!
Waar: In het Sjevemethoes, St.Pieterstraat 3, 6463CP Kerkrade
Wanneer: Zondag 3 maart 2024
Hoe laat: Aanvang 10 uur – afsluiting 13 uur
Wie: Voor kinderen van 4 – 12 jaar. Kinderen onder 9 jaar mogen 1 begeleider meebrengen.
Wat kost het: Een vrije gave wordt zeer gewaardeerd!
Lijkt het je leuk om met ons mee te doen?
Om voldoende lekkers te hebben vinden we het fijn als je even laat weten dat je komt en wie je meeneemt. Aanmelden kan tot vrijdagavond 1 maart 20:00 uur via ivn.wormdalkids@hotmail.com of stuur een whatsapp (na 18 uur) naar Anke 06-51431326.
Wie zijn de IVN Wormdalkids?
De IVN Wormdalkids zijn een groep natuurouders die samenwerken met IVN natuureducatie in Kerkrade, Ubach over Worms en De Oude Landgraaf. We ontdekken ongeveer 9 keer per jaar samen met de kinderen op een speelse educatieve manier de natuur in onze eigen buurt.