Voorlopige kalender 40 jaar Landgraaf

Landgraaf 40 jaar jong!

Onder het motto ‘voor en door Landgraaf’ ondersteunt gemeente Landgraaf een aantal activiteiten van plaatselijke verenigingen, instellingen en ondernemers om daarmee ons 40-jarig bestaan te onderstrepen. Het gaat hierbij om het aanhaken bij (openbare) evenementen of activiteiten die met een (financiële) waardering van de gemeente extra cachet krijgen. De gemeente trekt hier 130.000 euro voor uit.

Landgraaf Verbindt

Burgemeester Richard de Boer: “Het is aan de organisatoren zélf om te communiceren als de tijd daarvoor rijp is. Eén ding durf ik wel al te zeggen: Landgraaf krijgt vanaf april een goedgevulde activiteitenkalender waar voor iedereen iets te beleven valt. En we zijn blij dat we als gemeente onze waardering kunnen laten zien voor het vele werk binnen onder andere ons verenigingsleven in deze moeilijke tijd. Zo vieren we samen 40 jaar Landgraaf.“

Het samenwerkingsverband ‘Landgraaf Verbindt’ heeft een coördinerende rol bij het toekennen van financiële ondersteuning en publiceert alle speciale evenementen en activiteiten op haar website.

Taptoe

Coördinerend wethouder Alex Schiffelers: “Als gemeente nemen we mede het voortouw om een taptoe mogelijk te maken. Het is ons doel om dit als laagdrempelig evenement te realiseren. Het kost nog veel voorbereiding, maar we gaan het doen!”

Deze taptoe was gepland op 10 juli, maar is verplaatst naar 25 september.